EL NOSTRE CLUB

Els inicis del rugby a Mataró es remunten a l’any 2008. Com ha passat tantes altres vegades en el món d’aquest esport, Paco Conde, exjugador del Santa Coloma i de la selecció Catalana, va arreplegar alguns jugadors per començar a entrenar, en aquella època per falta de camp, a la platja de Mataró. Així doncs, aquell any es va plantar la llavor del Rugby Club Mataró que, a finals de 2008, comptava amb 12 jugadors i el primer entrenador, Sergi Cullell. Davant l’impossibilitat de poder formar equip propi, els primers jugadors de rugby de Mataró van començar a jugar els primers partits amb el Badalona.

La temporada 2009-2010 l’ajuntament de Mataró va aprofitar la desaparició d’un equip de futbol al camp del Camí del Mig per poder emplaçar als jugadors. Rugby Club Mataró va iniciar la seva trajectòria en les competicions catalanes.

"Ubi concordia, ibi victoria."

Al llarg dels anys transcorreguts, el rugby a Mataró ha viscut completament de la dedicació de les persones enamorades d’aquest esport que, en el seu temps lliure, han entrenat, administrat o simplement ajudat al club. En el creixement fins a competir ha anat de la mà dels presidents, per ordre cronològic, Paco Conde, Hèctor Rueda, Mariano Martínez i finalment, Pablo García. Les persones que han ajudat a millorar el joc i promocionar en les diverses categories són, per ordre cronològic, Sergi Cullell, Nacho Martínez, Alfonso Salvador, Salvador Valls en tàndem amb Albert Pérez, Hector Rueda i, finalment, Rudi Schiendl.

En l’etapa més recent, l’objectiu ha estat créixer amb dos objectius principals: un sènior femení i una escola que sigui la base del futur. Pel que fa al sènior femení, tot i les inclemències sanitàries, s’ha format un equip que, si tot va bé, podrà competir en la temporada 2021-2022 i, respecte al futur, un projecte d’escola de rugby conjunt amb l’escola Salesians – Sant Antoni de Pàdua.

Competir amb pocs efectius, perdre durant molts anys, les primeres i escasses victòries, entrenar a la sorra al gener, promocionar de categoria per primera vegada, dir adéu per sempre a persones que van lluitar i créixer dins del club, els tercers temps, les lesions, els cops, la sang i els lligams creats fan que Ubi concordia ibi victoria hagi esdevingut el lema amb més sentit per nosaltres, davant d’una història de creixement que no ha estat fàcil. Els valors que hem après en el rugby i la dedicació altruista són la brúixola en un esport que esdevé filosofia de vida.

CONTACTE

Telf. +646.378.485
Pablo García Zubizarreta.
Actual president.
C/Marathon, 99.
08303 Mataró.
Barcelona.